Billecart-Salmon Brut Réserve - Demi

Strogeel van kleur met fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten als peer. In de aanzet breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok.

International Wine Cellar: 90 punten
Robert Parker Wine Advocate: 89 punten
Wine Spectator: 88 punten

Het Champagnehuis: Billecart-Salmon

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon.

Bijna 200 jaar later, koestert de 7e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Het champagnehuis is gelegen in Mareuil-sur-Aÿ. Billecart-Salmon exploiteert zelf 30 ha wijngaarden, de rest van de benodigde druiven wordt gekocht bij vertrouwde wijnboeren. De Chardonnay en Pinot Noir komen van 1er en Grand Cru wijngaarden in een kring van 20 km rondom de stad Epernay. De Pinot Meunier komt eveneens van de rechteroever van de Marne, deels van Epernay, deels van Leuvrigny.

Billecart-Salmon wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnewijnen.Champagne Billecart-Salmon Brut Réserve

Herkomst   Mareuil-sur-Aÿ, Champagne -Frankrijk
Druiven   Chardonnay 35%, Pinot Noir 35%, Pinot Meunier 30%
Serveertemperatuur   8-12°C
Bewaren   bedoeld om jong te drinken. Kan wel enige jaren in een goede kelder worden bewaard, maar zal niet beter worden.
Flesinhoud   37,5 cl
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »