Become a dealer?

Terug

Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

  • Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback
  • Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

    Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

    Deze rosé Prosecco is helderroze parelmoer, fijn en met een aanhoudende bubbel. In de neus complexe aroma's van bloemen als jasmijn, vlierbloesem en rozenknop en fruitige tonen van peer en witte perzik vervolgd door kruidige tonen. De smaak is fris en li

    € 25,95

    Aan verlanglijst toevoegen

    • Levering naar meerdere adressen TooltipVraag hiervoor een offerte aan via de contactpagina
    • Gepersonaliseerde etiketten
    • Gepersonaliseerde kaartjes
    • Achteraf betalen of betaling per factuur

    Productomschrijving

    Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

    Deze rosé prosecco spumante is helderroze parelmoer, fijn en met een aanhoudende bubbel. In de neus complexe aroma's van bloemen als jasmijn, vlierbloesem en rozenknop en fruitige tonen van peer en witte perzik vervolgd door kruidige tonen. De smaak is fris en licht sappig met een mooie complexiteit.

    De Italiaanse regering heeft in 2020 eindelijk de productie van een rosé Prosecco goedgekeurd en de eerste wijnen zijn vanaf januari 2021 verkrijgbaar met de nieuwe herkomstbenaming. Prosecco DOC Rosé zat al een tijdje in de pijplijn en is inmiddels goedgekeurd door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw. Om Prosecco DOC als rosé te bestempelen, zullen producenten specifieke regels moeten volgen. Zo zijn bijvoorbeeld Glera en Pinot Noir de enige toegestane druivensoorten met maximaal 10-15% Pinot Noir. Opmerkelijk is ook dat het een vintage wijn moet zijn met het jaargang vermeld op het etiket. Minimaal 85% van het fruit moet afkomstig zijn van het vermelde oogstjaar.

    Het gebied waar de druiven voor deze wijn opgroeien wordt gekenmerkt door een mild klimaat en kleiachtige bodems van alluviale oorsprong rijk aan mineralen. Het zijn ideale omstandigheden om de eigenschappen van de druiven optimaal tot uitdrukking te brengen. De druiven worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd. De Glera druiven ontsteeld, zacht geperst en tenslotte wordt de most schoongemaakt. De eerste fermentatie vindt plaats in stalen tanks. De Pinot Noir druiven worden ontsteeld en zacht geperst waarna een maceratie van 12-16 uur volgt om de kleur te extraheren. De most wordt vervolgens gescheiden en temperatuur gecontroleerd gefermenteerd. De wijnen worden vervolgens geblend en nogmaals gefermenteerd volgens de Martinotti Methode bij een gecontroleerde temperatuur van 15-16 graden. Dit duurt gemiddeld 2 maanden.

    Het wijnhuis: Bottega

    Distilleria Bottega is in 1977 opgericht door Aldo Bottega. Nabij Conegliano, de hoofdstad van de prosecco tussen de Dolomieten en Venetie liggen de wijngaarden van Bottega. Naast de Glera en Moscato druif worden hier ook veel inheemse druivensoorten verbouwd. De gunstige ligging in de heuvels, het klimaat, de bodemstructuur en de strenge selectie zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de druiven.

    Specificaties

    Specificaties voor: Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

    • Gebied Veneto (Italië)
    • Druif Pinot Nero
    • Inhoud 75 cl
    • Alcohol 11%
    • Flesafsluiting Kurk
    • Bekijk alle specificaties
    • Houdbaarheid
    • Afmetingen van de fles
    • Type wijn Spumante

    Product tags

    Do you have a question about this product?

    Do you have a question about this product?

    Our employee is happy to help you find the right product

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

      Bottega Prosecco Gold Rosé (75 cl) - in luxe giftback

      € 25,95

      Klein flesje prosecco 9,5 / 10 - 133 Reviews @ WebWinkelKeur
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »