Terug

A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl

  • A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl
  • A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl

    Spannende biologische bubbel met rijp citrus in de neus. De A Priori Brut van Sergi Colet is verfijnd, mooi droog en heeft een brede smaak met tropisch fruit en een goede mousse.

    € 16,90

    • Bestel 3 voor €16,39 per stuk en bespaar 3% Sale 3%
    • Bestel 6 voor €15,72 per stuk en bespaar 7% Sale 7%
    • Bestel 12 voor €15,21 per stuk en bespaar 10% Sale 10%

    Zet op verlanglijst

    • Veilig betalen, achteraf betalen TooltipAchteraf betalen op factuur (bedrijven) of via Betaling na ontvangst voor particuliere klanten
    • Eigen etiket op flessen
    • Feestelijke wijngeschenken
    • Levering in Nederland en België
    Placeholder8,9

    Lees onze reviews!

    “Super snelle levering, "Veilig verpakt", "Goede communicatie”

    Productomschrijving

    A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl

     

    Spannende biologische bubbel met rijp citrus in de neus. Verfijnd, mooi droog, brede smaak met tropisch fruit en een goede mousse.



    Proefnotities

    Harold Hamersma in de Grote Hamersma: ".... Zijn eigenzinnige druivenkeuze heeft er toe geleid dat het gebruik van 'cava' op het etiket hem door de officiële instanties is ontzegd. Maar het feit dat de ook zo wars van regeltjes zijnde Ferran Adriá [El Bulli - red] juist deze biologische, frivole, verfijnde, zacht geparfumeerde wijn als het huisbelletje voor El Bulli selecteerde, vergoedde natuurlijk veel." Cijfer: 9


    De wijnmaker: Sergi Colet


    Sergi Colet is een eigenwijze producent die sinds 2004 zijn wijnen niet meer als cava wenst te verkopen, omdat hij de eisen die de officiële instanties aan deze mousserende wijn stellen onvoldoende vindt. Samen met veertien andere producenten maakt hij nu Clàssic Penedès. En dat schept verplichtingen. Het gebruik van andere druiven dan de voor cava voorgeschreven druiven is toegestaan. Wel moet hij tenminste 15 maanden fleslagering aanhouden, in plaats van de gebruikelijke 9 maanden voor cava. Oogstjaar en datum van dégorgement (de dag dat de gistprop uit de hals is verwijderd en de kurk op de fles is gedaan) moeten vermeld worden om zo de drinker te behoeden voor te oude flessen. En ook biologisch wijngaardenieren is verplicht.
    Bron: Harold Hamersma in het NRC van 3 en 4 mei 2014



    Biologisch

    Hoewel je er niks van op het label terugvindt, wordt er volledig biologisch gewerkt. Sergi legt uit: “Ter bemesting wordt er enkel organisch (snoei-)afval van de druivenranken gebruikt. Als bestrijdingsmiddel enkel het voor biologische wijnbouw toegestane (natuurlijke) kopersulfaat. Dankzij deze ecologische manier van werken bevinden zich nog voldoende natuurlijke gisten in de wijngaard. Dus worden er geen gekweekte gistcellen gebruikt om de vinificatie op gang te brengen. Volgens ons nog altijd de enige manier om tot “terroirexpressie” te komen.”

    Uiteraard worden de rendementen zeer laag gehouden: “ Niet alleen door ‘doelgericht’ te snoeien, maar ook door zacht te persen: we persen slechts tot 40%. De rijping “sur lie” duurt ook langer dan bij de doorsnee-cava of gelijk welke schuimwijn” aldus Sergi. “
    Bron: Harold Hamersma

    Verzend methodes

    Verzend methodes

    Gratis bezorging vanaf 90 Euro, veilig verpakt

    Reviews

    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl

      A Priori Brut - Sergi Colet - 75 cl

      € 16,90

      Klein flesje prosecco 8,7 / 10 - 66 Reviews @ Kiyoh
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »